2012. február 9., csütörtök

Belvárosi anyukák

A trolin rendszeresen együtt utazom egy kedves anyukával, és a két gyerekével. A fiú nagyobbacska, a kislány még babakocsis. Ma úgy láttam, jön a harmadik is, mert a kisfiú simogatta anya hasát, és mondogatta, hogy babácska :) Mindez nagyon édesen hangzik, csak kár, hogy egy tömött trolin zajlott. Mert egy perccel később már az emberek táskája belógott a babakocsiba, annyian voltunk. A kislány csak pislogott a cumisüvege mögül - valószínűleg megszokta ezt a tömeget. Velem ellentétben.
Ismét felmerült bennem, hogy milyen lehet ilyen helyen felnőni, és milyen lehet itt a VIII. kerületben gyereket nevelni? Gondolom, nem kell válaszolnom...
Ezen a helyen, ahol szinte nincs egy talpalatnyi föld. Képtelen vagyok megszokni.

Reggel álltam a buszmegállóban, egy helyen fel van szedve a járda, gondolom valamilyen közmunkálatok folynak. Persze a járda alatt betonalap van. Fura volt arra gondolni, hogy valahol a sok beton alatt viszont igazi föld rejtőzik, és valaha itt is a természet uralkodott. Mára szinte semmi nem maradt belőle a belvárosban.

Kérdezte Anyukám, hogy Pesten is nagy hó van-e, és nem tudtam rendesen válaszolni. Itt nem igazán látszik, hogy mekkora hó esett, csak a latyakot hordjuk mindenfelé.

Ui.: Igen, mostanában nem írtam. Még leírni se volt lelkierőm az itteni sztorikat (pedig most is minden nap történik valami), inkább igyekeztem elfelejteni, és visszahúzódni a kis kuckómba. Homokba dugom a fejem. Vagy inkább betonba...

5 megjegyzés:

  1. Szia!!! guglin találtam rá a blogodra, miután most béreltünk lakást az illés utcában és barátnőm második este belefutott egy prostiba...érdekes olvasgatni, főleg hogy én is szociológiát tanultam az egyetemen (de végül tök más pályán kötöttem ki). én jövőhéten költözök, még nem láttam se a lakást se a környéket de optimista vagyok:)

    VálaszTörlés
  2. Szia :) nos, ha kocsival jartok, es nem gyalog, akkor semmi gond :) az optimizmusodat pedig mindig orizd meg, de ha itt fogtok lakni, nem art egy kis realitassal parositani :D egyebkent hova koltoztok, az ujepitesube?

    VálaszTörlés
  3. Gyalog járunk, illetve én még a kerékpározást próbálnám be...A botanikus kerthez közelebbi részén lakunk, tehát nem a Kőris utca sarkon. Én egyébként holnap költözök be a villába:)

    VálaszTörlés
  4. Hmm, pont arra dolgozom én is :) Na de nem akarlak elkeseríteni, csak legyetek óvatosak azért ;)

    VálaszTörlés
  5. Hol dolgozol? akkor egyszer egy kávéra összefuthatunk, és elmesélheted az összes pozitív dolgot az illés utcáról amit a blogodban nem említettél:)

    VálaszTörlés