2011. július 18., hétfő

Szonja

Ma munkába menet szabadságoltam magam az Illés utcából, és metróval mentem, így egy másik utcán sétálhatok végig a munkába menet. Ez drágább és kevésbé időhatékony megoldás, így ritkán választom.
Viszont hogy ne unatkozzunk, a kalandoktól ez a környék sem mentes.
Az ismeretlen hallgatóság azt gondolná, a Természettudományi Múzeum és a Füvészkert közvetlen környezete nem lehet túl ijesztő.

Nem tudom, hogy az egyfogú szajha ijesztőnek számít-e a múzeum sarkán, de a párom szerint igen.
Mert a múzeum mellett rendszeresen állnak lányok, akik nem abból élnek hogy irodában/boltban eladók, és nem is azért állnak az utcán, hogy a nemlétező virágoskerteket gondozzák. Láttam itt már mindenféle lányt, szépet mondjuk nemigen, errefelé (leggyakrabban megjelenített szavam a blogban) ez viszont nem meglepetés.
A párom néha elém jön a munkahelyemre, és rendszeresen kap ajánlatot ezektől a nőktől. "Szeretnél valamit...?" - kérdezik Tőle, dehát mi erre a jó válasz egy normális férfitól? "Kösz inkább nem" - mondja zavartan. Vagy: "Igen szeretnék, páldául egy új BMW-t"
(Az is megteszi, ha a barátainknak visszaadják a régit, amit most loptak el a budai lakásuk elől...)

Namármost még a testhölgyek ellenére is tisztább ez a rész, mint az Illés utca, bár ma a kertészetbe menet itt is használt óvszerbe botlottam a járdán. Nincs ezen mit csodálkozni, a hírek szerint az Illésnél beljebb lévő utcákban hivatalos személyzet van, aki reggelente összeszedi a szemetet: azaz az éjjel elhasznált kotonokat és az injekciós tűket. Utóbbi sem meglepő, bizony én is láttam már injekciós tűt reggel a Kálvária tér porában - és valószínűsíthető, hogy nem inzulint lőttek be vele.

Ha már a Kálvária térnél tartunk, a neve önbeteljesítő jóslatként működik, bár nem pont a klasszikus egyházi értelemben. Majd mesélek a környék saját bejáratú és állandó szereplőiről, akik mindig ott vannak.
Ma viszont egy új és eddig ismeretlen egyeddel találkoztam. ő mondjuk próbált ismerkedni.
Először csak az út túloldaláról ordított a haverjának, hogy "Hééé, hétfő vaaan??" - Hát igen, aki nem dolgozik, az nem annyira vágja, hogy mikor milyen nap van. Aztán átszaladt az úton, és odakiabált nekem (KÖP kategória, amúgy direkt beírtam a telefonomba, miket mondott, hogy a blogon megoszthassam, bár csak rejtjelezve, mert így is pironkodtam közben. Bocsánat a csúnya szavakért, ez így hangzott el szó szerint):
- "De jó a hajad geci, szopjam ki! Olyan vagy, mint a vörös Szonja, csak szőkében!"
Nyilván én vagyok műveletlen, hogy fogalmam sincs, ki az a "vörös Szonja". Egyetlen ismert Szonjáról tudok, az Oroszlán Szonjáról, mondjuk ő általában szőke, ha meg mégsem, akkor barna. Attól tartok, vörös Szonja valami pornófilm-sorozat szereplője, és nem akkora dicsőség, hogy hasonló a hajunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése